Team fm Logo
NOW ON AIR:

Μάριος Φραγκούλης – Γιώργος Περρής: Ένας δίσκος «Κιβωτός» γεμάτη ντουέτα

Ο διακεκριμένος Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης και ο διεθνώς αναγνωρισμένος ερμηνευτής Γιώργος Περρής διασταυρώνονται πίσω από το μικρόφωνο και γεμίζουν την «Κιβωτό» τους με ντουέτα.

Η βαθιά φιλία που συνδέει τους δύο καλλιτέχνες αποτελεί την κινητήριο δύναμη μίας δισκογραφικής διφωνίας απρόσμενης στο άκουσμα της είδησης αλλά απόλυτα αρμονικής στην πράξη.

Με έναυσμα δημοφιλή ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του ‘80 και του ‘90, τα οποία ερμήνευσαν σε πρώτη εκτέλεση τρίτοι καλλιτέχνες, ο Μάριος Φραγκούλης με το Γιώργο Περρή προχωρούν σε μία συνειδητή επιλογή, με καλαίσθητο καρπό, διανθισμένο από τις φωνητικές αρετές τους.

Η «Κιβωτός» συγκεντρώνει σε ένα κλίμα οικείας ατμόσφαιρας τραγούδια που υπηρετούν τη δική τους ιδιαίτερη αποστολή, δε φθίνουν στο χρόνο και διαθέτουν αυτόφωτο τίτλο: «Το Καραντί», «Η Μπαλάντα Του Ούρι», «Δι’ Ευχών», «Ταξίδι Στα Κύθηρα» και πολλά ακόμη.

Το μίτο ξετυλίγουν οι συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Αντύπα, Σταμάτη Κραουνάκη, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Δημήτρη Λάγιου, Ελένης Καραΐνδρου, Δημήτρη Παπαδημητρίου και άλλων. Συνδετικός κρίκος είναι οι στίχοι σημαντικών στιχουργών και ποιητών όπως είναι οι Νίκος Γκάτσος, Νίκος Καββαδίας, Λίνα Νικολακοπούλου και Μιχάλης Γκανάς.

Τα ντουέτα δύο ώριμων ερμηνευτών όπως ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής στέκονται ως εμπροσθοφυλακή στην «Κιβωτό».

Τα τραγούδια που συλλέχθηκαν επισφραγίζονται υπό το πρίσμα της μειλίχιας ερμηνείας των δύο καλλιτεχνών σε μία εμβριθή μουσική ενδοσκόπηση. Μερίδιο ευθύνης έχει και ο Πέτρος Κλαμπάνης, ο οποίος ανέλαβε τις ενορχηστρώσεις χωρίς αλχημείες και ακροβασίες. Αντιθέτως, ανέδειξε εκλεπτυσμένα, με τις προσωπικές του τεχνικές έκφρασης, τις προδιαγραφές που έφεραν όλες οι συνθέσεις από τους γεννήτορές τους.

Η ευχάριστη έκπληξη του δίσκου είναι η στιγμή όπου η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σμίγει με το Μάριο Φραγκούλη και το Γιώργο Περρή σε ένα μοναδικό τραγούδι που έγραψαν και είπαν ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας.

Από ό,τι γίνεται αντιληπτό, η «Κιβωτός» δεν περιορίζεται από στερεοτυπίες και αγκαλιάζει με την ίδια στοργή τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα, της Χάρις Αλεξίου, της Δήμητρας Γαλάνη, της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Αλκίνοου Ιωαννίδη και του Κώστα Θωμαΐδη.

Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με όχημα το τραγούδι και το συναίσθημα διασώζουν στη δική τους «Κιβωτό» όσες μελωδίες αγαπάνε. Η συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά θα διατεθεί και στο εξωτερικό υπό το διεθνή τίτλο «Ark».

Κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από τη Minos EMI.

Πίσω

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Team FM 102

Κουντουριώτη 138
ΤΚ: 74133 - Ρέθυμνο

Τηλ: 2831051561
Fax: 2831050587

Γενικές Πληροφορίες:  info@teamfm.gr

Διαφημιστικό Τμήμα:
teamfm@teamfm.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ